• Incl. cadeauverpakking
 • Uitstekende score op Trustpilot
 • Voor 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden

Zilveren oorbellen dames

Schoenen en oorbellen, daar kun je er als vrouw nooit te veel van hebben. Je wilt ze voor verschillende gelegenheden, maar ook om te kunnen combineren met verschillende outfits, zowel wat kleur als wat stijl betreft. En, last but not least: je kunt verschillende oorsieraden met elkaar combineren: knopjes en hangers, piercings en ear cuffs, oorringen en chainoorbellen, het kan allemaal. Het populairst zijn de zilveren oorbellen voor dames, die collectie is bij WeLoveSilver dan ook het grootst. Daarnaast hebben we ook gold plated, rose gold plated en rhodium plated oorbellen. Maar waar je ook voor kiest, de basis is steeds 925 sterling zilver.

925 sterling zilver oorbellen

Al onze zilveren oorbellen voor dames en kinderen zijn gemaakt van 925 sterling zilver. Deze zilverlegering heeft het hoogst mogelijke percentage zilver, namelijk 92,5 procent. Is het percentage hoger, dan is het zilver te zacht waardoor de sieraden snel zouden verbuigen of beschadigen. Is het percentage lager, dan is het risico op roesten groter. Dat 92,5 procent zilver het beste is om sieraden – maar bijvoorbeeld ook bestek en munten – van te maken, weet men al heel lang. In het oud-Engels had je de term steorling, dat betekende ‘met kleine ster’. Zo’n kleine ster was het merkteken op oude zilveren munten. Later is het woord steorling verbasterd naar sterling. Je komt de naam sterling zilver nu tegen bij zilveren oorbellen voor dames die een goede kwaliteit hebben.

Zilveren oorbellen dames van WeLoveSilver

 • 925 sterling zilver;
 • Absoluut nikkelvrij;
 • Drie halen, twee betalen;
 • Uitgebreide collectie;
 • Hangers, oorstekers, oorringen, ear cuffs en nog meer;
 • Ook (rose) gold plated en rhodium plated;
 • Verzonden in cadeauverpakking.

Zwart zilver, hoe ontstaat dat?

Zilver krijgt na verloop van tijd een zwart laagje. Dat is een vorm van oxidatie. Omdat het heel langzaam gaat, wordt zwart zilver geassocieerd met ‘oud’ en daarom heeft zwart zilver een nostalgische uitstraling. Van gladde oppervlakken kun je het zwarte laagje zo weer wegpoetsen met een zilverpoetsdoek. Een zilversmid of sieradenontwerper kan ook heel bewust kiezen om het zilver zo’n nostalgische uitstraling te geven. Dan krijgt het sieraad een speciaal badje waardoor het oxidatieproces versnelt en het zilver zwart wordt. Als vervolgens de hoog liggende, vlakke delen weer gepoetst worden, krijgt zo’n sieraad een nostalgische maar ook levendige uitstraling. Het reliëf of de tekening is dan namelijk goed zichtbaar.
Wij hebben overigens ook zilveren oorbellen voor dames die gerodineerd zijn, deze hebben een speciaal laagje dat voorkomt dat zilver zwart wordt.

Cadeautje? Zo kies je zilveren oorbellen voor dames

De grootste valkuil bij het kopen van een cadeautje is dat je iets koopt wat je zelf mooi vindt. Natuurlijk kun je daarmee helemaal goed zitten als jullie smaak goed overeenkomt. Maar het gezegde ‘smaken verschillen’ geeft wel aan dat je hier niet zomaar vanuit moet gaan. We geven je enkele tips om tot een goede keuze te komen:

 • Wat voor soort oorbellen heeft de dame in kwestie al? En wat voor andere sieraden? Zijn die opvallend? Basic? Fijntjes? Nostalgisch? Zwierig? Kijk of je iets in dezelfde stijl kunt vinden.
 • Voor wat voor gelegenheid is het? Wil je je genegenheid duidelijk maken? Een speciale boodschap overbrengen? De ontvangster iets speciaals toewensen? WeLoveSilver heeft veel oorbellen die een symbolische betekenis hebben.
 • Heb je helemaal geen idee? Kies dan voor eenvoud. Eenvoudige zilveren oorbellen voor dames zijn gemakkelijk met andere sieraden te combineren, daarmee zit je altijd goed.

Goed om te weten: we versturen de oorbellen van jouw keuze in een mooie cadeauverpakking!

Bekijk hier meer dan 780 verschillende zilveren dames oorbellen

 • Zilveren oorbellen set, kristal en veertjes

  Drie paar oorbellen zitten er in deze leuke set: oorringen waaraan een veertje hangt, oorstekers met een veer en oorstekers met een kristal. Doe jij ze alle drie in één oor?

  22.99
 • Zilveren ear cuff, mannetje

  Dit mannetje aan jouw oor is zeker uniek! Deze zilveren ear cuff is een echte eyecatcher, en is ook goed te combineren met andere oorbellen. Met dit mannetje aan jouw oor val je echt op!

  13.99
 • Bali Hoop 18mm

  Zilveren Bali hoops slingertjes en bolletje, 18 mm

  Dit zelfde motiefje zie je ook in deze Bali hoops van 14 mm . Met je blote voeten op het strand, gehuld in een zwierige pareo, zo komen deze oorringen goed tot hun recht!

  16.99
 • Rijk bewerkte zilveren Bali hoops, 12 mm

  Kun je je voorstellen dat deze rijk bewerkte oorringen – of hoops, zoals ze ook wel genoemd worden – allemaal met de hand gemaakt zijn? Dat maakt deze oorbellen toch wel heel speciaal, vind je niet?

  14.99
Winkelwagen
0
3 halen 2 betalen