Rose Gold sieraden

Rose gold – in het Nederlands roségoud – is helemaal trendy. Het bestaat al sinds het begin van de 19e eeuw, toen de Russische goudsmid Peter Carl Fabergé koper toevoegde aan goud, waardoor het goud een mooie rode kleur kreeg. Met wat zilver erbij werd het roze. Fabergé verwerkte het rode en roze goud in zijn paaseieren die hij elk jaar in opdracht van de tsaar maakte. Tegenwoordig kom je roségoud – ook als kleur – in allerlei accessoires tegen. De warm-roze gloed doet het heel goed in combinatie met allerlei andere materialen en past bij uiteenlopende stijlen.

Lees meer over Rose Gold sieraden

Toont alle 39 resultaten

Onze Rose Plated collectie

Rose gold is een legering die doorgaans uit 75% goud, 22,25% koper en 2,75% zilver bestaat. Net als bij zilver is ook puur goud te zacht om in sieraden te verwerken. De gebruikte ‘hulpmaterialen’ doen daarom geen afbreuk aan de kwaliteit van het gouden sieraad, integendeel.
De term ‘plated’ betekent dat het niet om massief roségouden sieraden gaat, maar om een laagje over een ander materiaal. Dat maakt de sieraden een stuk betaalbaarder. Een veelgebruikt basismateriaal is koper of messing, maar voor de sieraden uit de Rose Plated collectie van We Love Silver is 925 sterling zilver gebruikt. Het voordeel van zilver als basismateriaal is dat het goud beter hecht. Onze Rose Plated collectie is daarom beslist duurzaam te noemen.
In de Rose Plated collectie van We Love Silver vind je heel diverse sieraden. Ringen, armbanden, oorbellen en colliers met hangers vind je bij ons in roségoud, al dan niet gecombineerd met zirkonia, kristallen en andere schitterende steentjes.

Voor onze hele collectie geldt: Drie halen, twee betalen!

Winkelwagen
0
3 halen 2 betalen