Oorstekers

Een oorsteker heeft een staafje – een stekertje – dat door het gaatje in je oorlel gaat, aan de achterkant zet je het met een vlindertje of pouchette vast. Een oorsteker is doorgaans wat subtieler dan een creool, hoewel er echt wel uitbundige en stoere oorstekers zijn in opvallende vormen of kleuren of met een hangend deel. Oorstekers worden ook wel oorknopjes genoemd. Dat komt omdat je vroeger vooral bolvormige oorstekers had. Een heel bekende bolvormige oorsteker is het Zeeuwse knopje, dat zo’n vijftig jaar geleden niet alleen door een Zeeuws meisje werd gedragen, maar zo ongeveer door alle meisjes en vrouwen in heel Nederland!

Lees meer

Resultaat 1–64 van de 295 resultaten wordt getoond

 • Zilveren Sneeuwvlok oorsteker

  Zilveren oorstekers, sneeuwvlok

  Deze sneeuwvlokken lijken net echt, vind je ook niet? Gelukkig zijn ze niet echt, want je zou hele koude oren krijgen. Deze sneeuwvlokken zijn namelijk best dik en het zou lang duren voor ze gesmolten waren!

  9.99
 • Knoop

  Rose gold plated oorstekers, knoop

  Het lijkt een knoop, gemaakt van een driedubbele draad, maar het zijn drie met elkaar verweven ringetjes van een driedubbele draad. Dat moet vakwerk zijn geweest om dat voor elkaar te krijgen!

  9.99
 • Zilveren oorstekers, open hartje

  Als jouw hartje sneller klopt voor mooie, subtiele zilveren sieraden, dan zijn deze oorstekers iets voor jou. Ze zijn niet groter dan 4 mm en je kunt ze dan ook dag en nacht dragen als je dat wilt.

  9.99
 • Zilveren oorstekers, driekwart hoop

  Een getwijnde draad bestaat uit minstens twee in elkaar gedraaide draden, zoals je dat bij koorden en kabeltouwen goed kunt zien. Deze oorstekers zijn ook getwijnd en bestaan uit een gladde ‘draad’ en een getwijnde draad.

  9.99
 • Zilveren oorstekers, panter

  Fraai gestileerde koppen van de gevlekte panter. De panter staat voor moed, kracht en strijdlust. In Zuid- en Midden-Amerika wordt de panter met de zon geassocieerd en in Azië met de donkere nacht.

  10.99
 • Zilveren oorstekers, triquetra met cirkel

  De triquetra is een oud symbool dat door de Germanen en de Kelten werd gebruikt en later ook door de christenen. Hij staat voor drie-eenheid. De cirkel is optioneel en verwijst naar eeuwigheid en vruchtbaarheid.

  9.99
 • Oorsteker "Boom van het leven"

  Zilveren oorstekers, levensboom

  De levensboom, of de tree of life, is een symbool dat je bij culturen over de hele wereld tegenkomt. De boom wortelt in de aarde en reikt met zijn takken naar de hemel. Hij staat daarmee voor verbinding en communicatie.

  9.99
 • Zilveren oorstekers, in elkaar grijpende ringen

  De brede ringen van deze oorstekers bestaan uit drie banden. Elk van de ringen omsluit de twee andere ringen. Een fraaie drie-eenheid waar je je eigen betekenis aan kunt geven.

  10.99
 • Zilveren oorstekers, cirkel, in elkaar gedraaid

  Heel fijntjes zijn deze oorstekers, maar wel heel sprekend. Omdat bij deze oorstekers het dieper liggende zilver geoxideerd is en dus zwart geworden is en de rest juist mooi glanst, hebben ze echt karakter.

  9.99
 • Oorsteker roos

  Zilveren oorstekers, roos

  Je kunt erover twisten of dit een roos of een andere bloem is, maar een ding is zeker: hij is mooi! De bloemblaadjes zijn licht geribbeld, dat geeft de bloem een levendige uitstraling.

  9.99
 • Zilveren oorstekers, spin

  Veel mensen griezelen ervan, spinnen. Vooral harige kruisspinnen. Terwijl kruisspinnen geluk brengen, zo werd vroeger gedacht. En als je ze langs hun gesponnen draad naar beneden ziet zakken, brengen ze een boodschap vanuit de hemel mee.

  9.99
 • Zilveren zon oorsteker

  Zilveren oorstekers, zon

  Mooie, fijne oorknopjes in de vorm van een bloem of van de zon, wat zie jij erin? Of zie je er niet iets speciaals in en vind je ze gewoon mooi omdat ze langs de rand zo fijntjes bewerkt zijn?

  7.99
 • Meetkundig

  Gold plated oorstekers, driehoekjes

  Deze oorstekers kun je op verschillende manieren dragen. Naar beneden hangend, dus zoals op het plaatje, met de punten naar beneden, maar je kunt ze ook langs de lange kant van je oorlel laten lopen.

  9.99
 • Zilveren oorstekers, veer

  Veren zijn cool. Het is een bijzonder materiaal dat water en vuil afstoot en heerlijk licht is. Maar het is vooral de donzige zachtheid die zo aantrekkelijk is. Je hebt ze in allerlei kleuren, en in zilver natuurlijk!

  9.99
 • Zilveren oorstekers, Shiva Eye

  Shiva Eye is afkomstig van de tulbandschelp. Het is het parelmoeren sluitdeksel dat dient om de tulbandslak te beschermen. Als de slak sterft, laat dit stukje los en komt op de bodem van de zee te liggen.

  12.99
 • Zilveren oorstekers, rijk bewerkte oorknopjes

  Deze oorstekers kun je met recht oorknopjes noemen. De rijke details op de rand rond het halfronde bolletje geven deze knopjes hun cachet. Het deels geoxideerde zilver geeft de oorknopjes karakter.

  9.99
 • Oorstekers, Keltische symbool, triskele

  De triskele kent meerdere betekenissen. Hij is als drie-eenheid bekend, maar ook als zonnerad, terwijl hij ook drie gebogen mensenbenen verbeeldt die nooit knielen, hoe je hem ook houdt. Dat laatste betekent dan ook onverzettelijkheid.

  7.99
 • Rhodium plated blaadjes oorsteker met cubic zirkonia steentjes

  Deze fraai geveerde blaadjes kun je mooi de ronding van je oorlelletje of oorschelp laten volgen. De cubic zirkonia steentjes geven het rhodium plated zilver extra glans. Een setje met een luxueuze uitstraling!

  14.99
 • Driehoek

  Gold plated oorstekers, gelijkzijdige driehoek

  De driehoek heeft in verschillende culturen verschillende betekenissen. Vaak hebben ze te maken met een drie-eenheid, zoals in het christendom bijvoorbeeld. Maar ook vader – moeder – kind, opkomst – behoud – ondergang of verleden – heden – toekomst.

  9.99
 • Bar

  Rose plated gold oorsteker, staafje

  Wist je dat het roze goudlaagje echt goud van 14 karaat is met een beetje koper? Dit zit over een zilveren ondergrond. Goud blijft op zilver goed ‘plakken’, deze oorbellen zullen daarom echt niet zo snel kaal worden!

  9.99
 • Pijl

  Zilveren oorstekers, pijl

  Zijn dit de pijlen van Cupido? Dan zou dat wel eens kunnen betekenen dat jij een koppelaarster bent. Maar je kunt er ook mee aangeven dat je van snelheid en verandering houdt.

  9.99
 • Zilveren oorstekers, bliksemflits

  De mens is jammer genoeg (nog?) niet in staat om de enorme hoeveelheid energie die tijdens een onweer vrijkomt, op te vangen en te bewaren, dat zou pas schone energie zijn!

  9.99
 • Zilveren oorstekers, kruis

  Deze zilveren oorstekers zijn deels geoxideerd, dat wil zeggen: zwart gemaakt. In combinatie met het glimmende zilver krijgt het sieraad meer diepte en ziet het er authentieker, of ouder, uit.

  9.99
 • Zilveren oorstekers, rond, met abalone

  Het lijken wel ogen, deze fraaie stukjes gepolijst abalone. Abalone is de schelp van een zeeslak, in het Nederlands noemen we die zee-oor. Het parelmoer met zijn prachtige kleuren heeft een reinigende werking.

  12.99
 • Zilveren oorstekers met hangend veertje aan een bolletje

  Dit zijn mooie, lange oorbellen! Zou het zwarte veertje van een kraai zijn? Kraaien zijn dol op glimmende dingen, het zilveren bolletje waar het veertje aan hangt, past daarom goed bij een kraai.

  9.99
 • Zilveren oorstekers, middeleeuws symbool, triquetra

  De triquetra is een Keltische knoop. Maar ook bij de oude Germanen en christenen komt de triquetra voor. Hij staat voor drie-eenheid. Leven, dood en wedergeboorte bijvoorbeeld, of land, lucht en water. En natuurlijk voor de Heilige Drievuldigheid.

  7.99
 • Zilveren oorstekers, veertje

  Veren hebben verschillende betekenissen. Ze kunnen staan voor bescherming, liefde, spiritualiteit, licht, snelheid en waarheid. Maar ze staan ook voor het vrij kunnen bewegen en daaraan gekoppeld een gemakkelijke levenshouding. Mooi hè?

  7.99
 • Zilveren oorstekers, hand van Fatima

  Fatima was pap aan het koken toen haar man thuiskwam met een nieuwe vrouw. Fatima liet van schrik de lepel vallen en roerde door met haar hand. Ze brandde haar hand niet, maar ze kreeg wel twee duimen.

  9.99
 • Oorsteker "Zonneschijn"

  Zilveren oorstekers, lachende zon

  Net als de echte zon vrolijkt dit vriendelijke zonnetje iedereen op. Hij heeft een heleboel zonnestraaltjes rond zijn gezicht. Als jij deze oorstekers draagt, ben ook jij echt het zonnetje in huis!

  7.99
 • Oorsteker met een rondje

  Zilveren oorstekers, cirkel

  Geometrische figuren zoals vierkantjes, rondjes en driehoeken hebben een minimalistische uitstraling. Heb jij een nuchtere no-nonsense instelling en hou je meer van stoer dan van romantisch? Dan zijn dit jouw oorstekers!

  7.99
 • Keltische oorsteker

  Zilveren oorstekers, Keltische knoop, triquetra

  De triquetra is vooral bekend als Keltische knoop, maar het symbool bestaat ook binnen andere culturen. Binnen de wicca is het een symbool voor de drievoudige godin, oftewel de maagd, de moeder en de wijze vrouw.

  9.99
 • Oorstreker met keltisch motief

  Zilveren oorstekers, Keltische knoop

  Keltische knopen zijn meestal oneindig, dat wil zeggen dat je een lijn aldoor kunt blijven volgen zonder aan een uiteinde te komen. Ze hebben vaak ook een geometrische vorm, zoals een driehoek of een cirkel.

  8.99
 • Oorsteker driehoek

  Zilveren oorstekers, driehoek

  Een driehoek kun je op twee manieren zien, met de punt naar boven of met de punt naar beneden. De punt naar boven staat voor mannelijkheid en vuur. De punt naar beneden staat voor vrouwelijkheid en water.

  7.99
 • leuke zilvere Veiligheidsspeld voor in je oor

  Zilveren veiligheidsspeld

  Midden jaren zeventig van de vorige eeuw – ja zo lang geleden al weer – ontstond de punk beweging. Hét symbool voor de punk was de veiligheidsspeld als piercing. Met dit zilveren exemplaar krijg je in ieder geval geen infecties!

  9.99
 • Etnische Maansikkel

  Zilveren oorstekers, bewerkte maansikkel

  De maansikkel is een symbool voor de moedergodin of hemelkoningin, in ieder geval het vrouwelijke. In het midden van deze rijk bewerkte maansikkel zie je een hart, deze halve manen kun je dan ook zien als symbool van moederliefde.

  9.99
 • Driehoek

  Gold plated oorstekers, gelijkzijdige driehoek

  Weet jij hoe een driedimensionale gelijkzijdige driehoek zoals deze gold plated oorsteker heet? Dat is een simplex. Hij heeft veel weg van een piramide, maar het basisvlak is geen vierkant maar een driehoek. Weer wat geleerd, hè?

  9.99
 • Roos

  Gold plated oorstekers, roos

  Mooie, subtiel vormgegeven, bloeiende roosjes. Al bij de oude Grieken en Romeinen was de roos verbonden met de liefde. De liefdesgodinnen Aphrodite – van de Grieken – en Venus – van de Romeinen werden afgebeeld met een rode roos.

  9.99
 • Hart

  Zilveren oorstekers, hartje met Swarovski kristallen

  Deze zachtroze hartjes zijn bestrooid met Swarovski kristallen in allerlei kleurtjes. Swarovski kristallen bevatten 32% lood. Deze grote hoeveelheid lood zorgt ervoor dat het kristalglas in heel veel mooie kleurtjes schittert en fonkelt.

  12.50
 • Chirurgisch stalen oorstekers, bloem met kristal

  Mooi hè, dat chirurgisch staal? Het heeft een geheel eigen uitstraling, strak en minimalistisch. Het ontwerp en de kristal in het midden zorgen ervoor dat deze oorstekers stoer maar niet kil zijn.

  9.99
 • Zilveren oorstekers, bolletjes met Swarovski kristal

  Kleine zilveren bolletjes zijn een geliefd ornament bij de Bali sieraden. Daar passen deze oorstekers prima bij. In het midden zit een Swarovski kristal. Zo’n kristal is net zo geslepen als een diamant en schittert ook net zo.

  10.99
 • Zilveren oorstekers, bolletjes en abalone

  Deze oorstekers hebben een dubbele ring met kleine en iets grotere bolletjes en in het midden zit een fraai stukje parelmoer van de abaloneschelp. Ze lijken qua uitstraling op de Bali sieraden.

  10.99
 • Zilveren oorstekers, roos

  De roos wordt met liefde geassocieerd, vooral de rode roos. De witte roos staat voor zuivere liefde terwijl de gele roos voor oprechte vriendschap staat. De oranje roos is het symbool voor sympathie en genegenheid.

  9.99
 • Zilveren oorstekers, yin yang, met onyx en kristal

  Het yin-yang teken bestaat uit een witte en een zwarte komma-vorm, die samen een cirkel vormen. In het zwarte vlak zit een witte stip – hier van kristal – en in het witte vlak zit een zwarte stip, hier van onyx.

  10.99
 • Zilveren oorstekers, rond, luipaardprint

  Sommige mensen zeggen panterprint, anderen luipaardprint. Is er een verschil? Nee, helemaal niet, want een luipaard is een panter! Een jachtluipaard is wél weer anders en die wordt ook wel cheetah genoemd. Lekker ingewikkeld he?

  9.99
 • Zilveren oorstekers India, met carneool

  Carneool is een kwarts met een mooie, roodbruine kleur. Er wordt gezegd dat carneool opbeurend is en levenslust geeft. Ook zou hij energie en zelfvertrouwen schenken. Voor iedereen die wel eens een dipje heeft dus!

  17.99
 • Zilveren oorstekers, hart met levensboom

  De levensboom is een symbool voor de verbinding tussen de aarde – waarin hij wortelt – en de hemel, waar de takken naar reiken. En het hart is het symbool van liefde en verbondenheid.

  9.99
 • Zilveren oorstekers, in elkaar grijpende ringen, groot

  Deze oorstekers zijn een slag groter dan deze. In plaats dat één ring uit drie bandjes bestaat, bestaat hij nu uit vier bandjes. Dat ziet er ingenieus uit, hè, drie ringen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

  10.99
 • Zilveren oorstekers, madeliefje

  Om te weten of iemand van je houdt, pluk je de bloemblaadjes van een madeliefje. Het eerste blaadje ‘hij houdt van me’, het tweede ‘hij houdt niet van me’ en zo door. Helaas kom je bij deze madeliefjes niet goed uit…

  9.99
 • Zilveren oorstekers, bloemvorm

  WeLoveSilver heeft veel verschillende bloemen in de collectie. Het hart van deze bloemen bestaat uit een zilveren bolletje en de bloemblaadjes worden gevormd door een spiraal die om het hart gekruld ligt.

  9.99
 • Zilveren oorstekers, driekwart hoop

  Deze oorstekers bestaan uit in elkaar gedraaide zilveren strengen. Eén gladde en een getwijnde streng. Het zilver is op de dieper liggende plaatsen geoxideerd. Dit zwart geeft karakter aan deze oorstekers.

  9.99
 • Zilveren oorstekers, drie in elkaar grijpende ringen, groot

  Deze knoop die uit drie in elkaar grijpende ringen bestaat, is een slag groter dan deze. Ook bij die knoop bestaan de drie ringen uit drie bandjes. WeLoveSilver heeft ook knopen met ringen van twee WLS-LOVE-253 en vier WLS-LOVE-250 bandjes.

  10.99
 • Zilveren oorstekers, vierkante envelopjes

  Het lijken wel envelopjes met twee omgevouwen zijden. Die omgevouwen zijden zijn eerst geoxideerd – zwart gemaakt – en daarna zijn de bolletjes glanzend opgepoetst. Zo hebben de oorstekers diepte en levendigheid gekregen.

  10.99
 • Zilveren oorstekers, bloem

  Deze mooi gevormde bloemetjes zijn er heel levendig uit. Dat komt doordat het zilver op bepaalde plaatsen is zwart gemaakt en op andere is opgepoetst. Bovendien zie je dat de blaadjes telkens aan een kant onder de volgende vallen.

  9.99
 • Zilveren oorstekers, rond, versierd

  Mooi zijn deze oorstekers, hè? Die combinatie van glanzend zilver en het geoxideerde, zwarte, zilver is fantastisch. Die glans geeft ze een chique uitstraling, terwijl het geoxideerde wat nostalgisch, of ouds, heeft.

  10.99
 • Zilveren oorstekers, levensboom

  In de Bijbel staan de levensboom en de boom van kennis van goed en kwaad in het Paradijs. De levensboom geeft het eeuwige leven. Na de zondeval mocht de mens niet eeuwig leven en werd daarom uit het Paradijs verdreven.

  9.99
 • Silver Snow Flake Crystal Stud Earrings - Crystal

  Zilveren oorstekers, sneeuwvlok met kristal

  Sneeuwvlokken hebben iets. Hun perfecte symmetrie en de oneindige variatie in patronen – elke sneeuwvlok is uniek! – geeft hen iets magisch. Eén ding hebben ze gemeen: ze hebben allemaal zes ‘armen’

  10.99
 • Zilveren oorstekers, met mint opaal

  Opalen zijn een soort kwartsmineraal. Ze komen in heel veel verschillende kleuren voor. Deze mintgroene opalen zijn gevat in een schijfje bewerkt, geoxideerd zilver. Dat geeft de oorstekers een mooie oude uitstraling.

  12.95
 • Zilveren oorstekers, paard

  Als jij een paardengek bent, zijn deze oorstekers echt iets voor jou. Wat denk jij, is dit een paard in galop of in draf? De staart en manen wapperen voluit, dus misschien gaat hij in galop.

  9.99
 • Oorsteker twee vierkantjes

  Zilveren oorstekers, twee open vierkantjes

  Deze zilveren oorstekers met een basic en toch verfijnd ontwerp kun je altijd en overal bij dragen. Als je meerdere gaatjes hebt, kun je deze oorstekers goed combineren met andere geometrische figuren.

  9.99
 • Oorsteker rond

  Zilveren oorstekers, gedraaid ringetje

  Deze oorstekers hebben de vorm van ringetje dat eruit ziet als een in elkaar gedraaid touw. Met meerdere gaatjes zijn deze heel leuk te combineren met oorknopjes van verschillende formaat.

  9.99
 • Oorsteker met blaadje

  Oorstekers, blaadje

  Wat denk je, zou je met deze blaadjes in je oren je stemming aan kunnen geven? Met het steeltje naar beneden: optimistisch en ‘in bloei’ en met het steeltje naar boven is het een vallend blaadje, en kan gedeprimeerd betekenen.

  7.99
 • Oorstekers zilver 18 mm

  Zilveren oorstekers, halve hoepel 18mm

  Deze oorstekers lijken van een afstandje precies op creolen, maar ze zijn wel gemakkelijker in te doen dan creolen. Tenminste, dat vinden veel mensen. Deze hoepelvormige oorstekers zijn onbewerkt en hebben een tijdloze uitstraling.

  12.99

De oorstekers van WeLoveSilver

Wij hebben een ruim assortiment oorstekers. Van stoere modellen met bijvoorbeeld spinnetjes of de beschermende amulet hamsa tot verfijnde zilveren en gold plated stekertjes in een subtiele vorm of met een fonkelend steentje.
Veel oorstekers zijn geïnspireerd op de natuur. Ook strakke, geometrische vormen als driehoekjes en sterren, rondjes en vierkantjes doen het goed. Die zijn ook heel erg mooi te combineren met de wat opvallender modellen. Als je meerdere gaatjes hebt, kun je ze in één oor doen, maar in je ene oor een bolletje en in het andere een slang staat ook heel stoer. Oorstekers gaan ook heel goed samen met creolen.
Helemaal in zijn de bewerkte, halve hoepels uit de Bali collectie van WeLoveSilver. Die hebben een hippe vintage look.
Eigenlijk zijn alle oorstekers super leuk en bij tal van gelegenheden te dragen. Omdat voor de hele collectie van WeLove ilver geldt ‘drie halen, twee betalen’, kun je er gemakkelijk verschillende tegelijk bestellen.

Winkelwagen
0
3 halen 2 betalen