Creolen

Het woord ‘creool’ betekent in het Surinaams ‘slaaf’. De creolen – ook wel oorringen of hoops genoemd – verwijzen dan ook naar de tijd waarin Afrikaanse slaven een ronde armband of ronde oorringen moesten dragen om te tonen dat zij niet vrij waren, maar aan iemand toebehoorden. Na de afschaffing van de slavernij werden creolen en slavenarmbanden symbolen van weerbaarheid, identiteit en kracht. Creolen bestaan in veel verschillende afmetingen en kunnen zowel glad als bewerkt zijn. Er bestaan ook creolen waaraan een hangertje hangt en soms zelfs meerdere hangertjes.

Lees meer

Resultaat 1–64 van de 118 resultaten wordt getoond

 • Zilveren Bali hoops, chevron met bolletjes

  Bali is het eiland van de vele goden en de kunstenaars als beeldhouwers, houtsnijders, schilders en niet te vergeten zilversmeden. Met deze originele, handgemaakte Bali hoops waan je je even op dit paradijselijke eiland.

  12.95
 • Rijk bewerkte zilveren Bali hoops, 12 mm

  Kun je je voorstellen dat deze rijk bewerkte creolen – of hoops, zoals ze ook wel genoemd worden – allemaal met de hand gemaakt zijn? Dat maakt deze oorbellen toch wel heel speciaal, vind je niet?

  9.99
 • Zilveren Bali hoops bolletje en getwijnde kabeltjes

  Al weer zulke mooi versierde Bali hoops. Wat heeft WeLoveSilver veel keuze! Vind je het moeilijk om te kiezen, dan kun je er ook drie bestellen tegen de prijs van twee.

  11.95
 • Zilveren Bali hoops, 14 mm

  Wat zijn er veel mooie motiefjes in de Bali sieraden! Deze creolen met een doorsnede van 14 mm zijn een top voorbeeld van de kunstzinnigheid van de Balinese zilversmeden. Draag ze met liefde!

  10.99
 • 12mm Silver Bali Hoops

  Zilveren Bali hoops lange spiraal

  Deze ringen zijn omwikkeld door een lange spiraal, daarmee zijn deze Bali hoops echt uniek. Verder valt op dat je geen sluiting ziet, die valt mooi weg achter een uiteinde van de spiraal.

  10.99
 • Zilveren Bali hoops spiralen en slingertjes, 12 mm

  De Bali hoops zijn helemaal hot en hip. Je herkent ze meteen aan hun motiefjes als slingertjes, bolletjes, krulletjes en spiraalachtige vormen. Moeilijk kiezen? Geen probleem, je kunt er drie halen voor de prijs van twee!

  9.99
 • Gladde zilveren Bali hoops, 16 mm

  Mooie, massief zilveren creolen met een doorsnede van 16 mm. Eenvoudig en zonder versieringen en toch hebben deze hoops de onmiskenbare uitstraling van de Bali sieraden. Nostalgisch en bohemian sieraden die het leven vieren.

  14.99
 • Zilveren creolen, Bali hoops 14 mm

  Aan weerszijden van het zilveren bolletje vind je een paar van de meest voorkomende en kenmerkende versieringen bij de Bali hoops, namelijk spiraaltjes en slangetjes. Het zijn daarmee mooie basis Bali hoops!

  12.99
 • Zilveren Bali hoops, 14 mm

  Het spel van het lichte zilver en het zwart uitgeslagen zilver van deze Balihoops doet denken aan de stranden van Bali: je hebt er de zilverwitte stranden, maar ook het zwarte strand bij Lovina.

  10.99
 • Zilveren creolen, 15 mm

  Deze massief zilveren creolen hebben een doorsnede van 15 mm. Ze hebben de vorm van een op de rug liggende maansikkel. Zo’n maansikkel is aan de evenaar te zien en wordt ook wel gehoornde maan genoemd.

  12.99
 • Ronde creool oorbel 18mm

  Zilveren creolen, 18 mm

  Deze massief zilveren creolen hebben een doorsnede van 18 mm. Ze lijken op de maansikkel zoals je die in landen rond de evenaar aan de hemel kunt zien staan, of is het aan de hemel kunt zien liggen?

  12.99
 • Bali Hoop 16mm

  Zilveren creolen, Bali hoop 16 mm met slingertjes, spiralen, draaiingen

  Een mooi formaat Bali hoop met alle traditionele figuurtjes erin verwerkt: slingertjes, draaiingen zoals getwijnd garen en spiraalvormige elementen. Leuk om eens goed te bestuderen!

  10.99
 • Zware zilveren Bali hoops, 18 mm

  Deze zilveren Bali hoops zijn niet alleen rijk aan versieringen, maar ook rijk aan zilver. De massieve creolen zijn relatief zwaar, waardoor je ze heel bewust draagt. En dat zie je!

  19.99
 • Rijk bewerkte zilveren Bali hoops, 14 mm

  Deze creolen zijn net een slag groter dan die van 12 mm WLS-LOVE-181, maar nog altijd heel fijntjes door de rijke versieringen. Het zwart en het glanzende van het zilver zorgt voor een nostalgische uitstraling.

  10.99
 • Rose gold plated creolen met hanger, geruwd hartje

  Hip, stoer en romantisch zijn deze creolen met hanger. Hip omdat roségoud sinds een paar jaren helemaal in is, romantisch vanwege het hartje en stoer vanwege de structuur van het hartje.

  11.99
 • Bali Hoop 22mm

  Zilveren Bali hoops, bolletjes met slingertje, 20 mm

  Op Bali vind je veel kunst en cultuur en het lijkt wel of iedereen er creatief is. Het is dan ook een inspirerend eiland dat door de goden is uitverkoren! De Bali hoops symboliseren dat.

  12.99
 • Zilveren Bali hoops drie versieringen, 20 mm

  Hou je van vintage kleding of romantische, zwierige kleding of juist van een stoere stijl? Deze zilveren Bali hoops passen bij heel verschillende stijlen, mede daarom zijn ze ook zo populair.

  12.99
 • Zilveren Bali hoops 3 spiralen, 14 mm

  Als je ooit op Bali bent geweest, heb je vast de zilversmeden gezien die dit soort oorbellen maken. Een bijzondere uitstraling hebben deze Bali hoops, hè? Je proeft als het ware de vrijheid!

  9.99
 • Zilveren Bali Hoop

  Zilveren Bali hoops 10mm, opengewerkt randje

  Het opengewerkte randje langs de onderrand van deze Bali hoops doet wel denken aan de gehaakte kastrandjes uit grootmoeders grenen kasten. Nostalgisch dus en heel romantisch zijn deze creolen.

  12.99
 • Zilveren Bali hoops, druppels, 12 mm

  Wat een mooi design van deze Bali hoops! Zwierig en tegelijkertijd ingetogen. Kijk eens bij onze armbanden of je daar een bijpassende tussen ziet staan. Bij We Love Silver is het tenslotte drie halen, twee betalen.

  9.99
 • Zilveren Bali hoops spiralen en slingertje, 12 mm

  De Bali hoops zijn helemaal hot en hip. Je herkent ze meteen aan hun motiefjes als slingertjes, bolletjes, krulletjes en spiraalachtige vormen. Moeilijk kiezen? Geen probleem, je kunt er drie halen voor de prijs van twee!

  9.99
 • Zilveren Bali hoops met bolletje, korte spiraaltjes en slingertjes

  Deze zilveren Bali hoops zijn 12 mm in doorsnede, iets meer dan een centimeter dus, en ze hebben drie soorten ornamenten. Dergelijke ornamenten zijn echt typerend voor de traditionele Bali sieraden.

  12.95
 • Zilveren creolen met kleurrijke ‘discobal’

  Aan deze creolen hangen kralen met kristallen in allerlei verschillende kleurtjes. Het geheel doet denken aan een fonkelende discobal. Met deze creolen in je oren bouw jij je eigen feestje!

  11.99
 • Bali Hoop 18mm

  Zilveren Bali hoops slingertjes en bolletje, 18 mm

  Dit zelfde motiefje zie je ook in deze Bali hoops van 14 mm . Met je blote voeten op het strand, gehuld in een zwierige pareo, zo komen deze creolen goed tot hun recht!

  12.99
 • Bali Hoop 16mm

  Zilveren Bali hoops, 16 mm

  Zie je hoe mooi deze Balinese creolen zijn gemaakt? En dat met de hand! Het zilver is op sommige plaatsen zwart, wat deze hoops de typische uitstraling van de Balinese sieraden geeft.

  10.99
 • Bali

  Zilveren oorsteker, halve, bewerkte Bali hoop

  Deze halve Bali hoop gaat niet als een ringetje door je oren, maar als een oorsteker. Hij is prachtig bewerkt, vind je niet? Heb je al gezien of er ook een bijpassende armband bij zit?

  9.95
 • Zilveren Bali hoops, bolletjes met cirkel

  Deze Bali hoops zijn net even wat anders dan de andere. De bolletjes zitten niet rond de hoop, maar zijn er als het ware onderaan geplakt. Ook de versiering in het midden is uniek.

  12.99
 • Gold plated Bali hoops, drie getwijnde spiraalvormen

  Als jij een gouden kettinkje of andere gouden sieraden hebt, is het natuurlijk het mooist als je daarbij ook gouden oorbellen draagt. En met deze gold plated Bali hoops ben je super hip!

  11.95
 • Zilveren creolen, Bali hoop met bolletje en spiraaltjes

  Dit is een fijn formaat creolen, niet zo groot en ook niet zo klein. Deze Bali hoops zijn relatief eenvoudig versierd met één bolletje en aan weerszijden daarvan een kort spiraaltje.

  10.99
 • 12mm Silver Bali Hoops

  Zilveren Bali hoops, getwijnd met lange spiraal

  Deze Bali hoops hebben een lange, dikke spiraal met aan beide uiteinden een stukje ‘getwijnd touw’. Getwijnd betekend ‘in elkaar gedraaid’, en daar doet deze versiering sterk aan denken.

  10.99
 • Zilveren Bali hoops, royaal bewerkt

  Deze Bali hoops hebben drie patroontjes van slingertjes met aan weerszijden een getwijnd – in elkaar gedraaid – kabeltje. Tussen de drie patroontjes zit ruimte zodat de versieringen ver doorlopen, bijna tot aan de sluiting.

  11.95
 • Zilveren creolen met twee hangers, bloedrood steentje en veertje

  Een grauw vogeltje trekt een doorn uit het hoofd van de gekruisigde Christus, waardoor er een bloeddruppeltje op zijn borstveren komt. Door zijn barmhartigheid krijgt hij een rood borstje. Deze creolen horen bij het verhaal over het roodborstje.

  12.95
 • Bali Hoop 20mm

  Zilveren Bali hoops, slingermotiefjes, 20 mm

  Zilver kun je blinkend poetsen, maar in de geultjes van bewerkt zilver kun je er niet zo goed bij, daarom wordt het zilver daar zwart. En juist dat is zo typerend voor de Balinese sieraden.

  12.99
 • Bali Hoop 14mm

  Zilveren Bali hoops met enkel bolletje, 14 mm

  Dit zijn heel populaire Bali creolen die stralen door hun eenvoud. We Love Silver heeft ze daarom in verschillende diameters. Naast deze 14 mm creolen zijn ze er ook in 12, 16 en 18 mm.

  11.99
 • Bali Hoop 12mm

  Zilveren Bali hoops, drie versieringen

  Ramia! Zo zou je deze creolen in het Balinees kunnen aanprijzen, want ze zijn inderdaad prachtig. Weet jij al bij welke outfit je ze gaat dragen? Of ga je ze dagelijks in je oren doen?

  9.99
 • Bali Hoop 12mm

  Zilveren Bali Hoop 12mm met mooie decoratie

  9.99
 • Zilveren Bali hoops, bolletjes met bolletje in knijpertje

  Deze Bali hoops hebben een doorsnede van een centimeter. Het ringetje is bezet met kleine bolletjes en in het midden houdt een ‘knijpertje’ een bolletje vast. Alle Bali sieraden worden met de hand gemaakt.

  10.99
 • Gold plated Bali hoops, slingertjes en getwijnde spiralen

  Voor de liefhebbers van gouden sieraden heeft WeLoveSilver vergulde Bali hoops. Deze creolen hebben een doorsnede van een centimeter, maar we hebben ze ook van 12, 14 of bijvoorbeeld 16 mm doorsnede.

  11.95
 • Rose gold plated Bali hoops, drie spiraalvormen

  Roségoud of roze goud is een legering van goud met een beetje koper. Hoe meer koper, hoe roder het metaal. Deze Bali hoops hebben een subtiele roze gloed, er zit dus niet zo heel veel koper door het goud.

  10.99
 • Zilveren creolen, glanzend bolletje

  Deze zilveren creolen glanzen je tegemoet! Daaraan weet je meteen dat dit geen Bali hoops zijn. Bali hoops hebben ook bolletjes als versieringen, maar dan zijn ze geoxideerd, oftewel: zwart gemaakt.

  9.99
 • Zilveren creolen met bolletje

  Anders dan bijvoorbeeld de bekende Bali hoops, zijn deze zilveren creolen niet geoxideerd (zwart geworden of gemaakt). Bali hoops hebben daardoor een bohemian uitstraling, terwijl deze creolen een chiquere uitstraling hebben.

  9.99
 • Zilveren creolen met glanzende bolletjes

  Deze creolen of oorringen zijn gemaakt van glanzend zilver. De versieringen – de bolletjes – doen denken aan Bali hoops, maar ze verschillen ervan omdat de creolen niet geoxideerd zijn maar juist glanzen.

  9.99
 • Zilveren Bali hoops met spiraaltjes en slingertjes

  Deze Bali hoops zijn mooi groot met een serie slingertjes afgewisseld met spiraalmotiefjes. Het zilver is in de dieper gelegen plaatsen bewust geoxideerd om het kenmerkende zwart-witte schaduweffect te krijgen.

  12.95
 • Creolen met 3 hangers

  Zilveren creolen met drie hangertjes

  Wat een originele creolen! Ze hebben drie hangertjes of bedeltjes; een kristal, een hartje en een blaadje. Ze hebben een vaste plek, los van elkaar, dus je kunt ze alle drie goed zien.

  11.99
 • Bali Hoop 16mm

  Zilveren Bali hoops met slingertje, 16 mm

  Het leuke van de Bali hoops is dat je ze niet alleen mooi kunt combineren met andere creolen uit de collectie, maar ook met een aantal zilveren oorstekers en natuurlijk de basic ringen en armbanden.

  10.99
 • Bali Hoop 20mm

  Zilveren Bali hoops slingertjes en bolletje 20 mm

  Dit populaire motief vind je terug in drie creolen van We Love Silver. De hoops die je hier ziet, hebben de grootste afmeting, de twee andere zijn 14 WLS-LOVE-194 en 18 mm in doorsnede. Welke wordt van jou?

  12.99
 • Bali Hoop 21mm

  Zilveren Bali hoops met slingertjes, 21 mm

  Mooi zijn deze creolen uit de Bali collectie, zowel door de sierlijke bewerking als door hun afmeting vallen ze echt op. Ze staan super bij deze zilveren vriendschapsarmband of deze met bolletjes

  12.99
 • Zilveren Bali hoops, enkel bolletje, 12 mm

  Eenvoud siert, en dat geldt zeker voor deze Bali creolen. Je kunt het eenvoudig houden en er bijvoorbeeld deze armband bij dragen. Met meerdere gaatjes kun je er ook een paar rijkelijk versierde oorbellen bij kiezen.

  8.99
 • Bali Hoop 12mm

  Zilveren Bali hoops spiralen en bolletje, 12 mm

  WeLoveSilver heeft sommige Bali hoops in twee verschillende maten. Ga jij voor deze van 12 mm of heb je ze toch liever een tikkeltje groter en worden het die van 14 mm?

  9.99
 • Hoop oorbel met patroon - 15mm

  Zilveren creolen, 15 mm, rhodium plated met cubic zirkonia

  Dit zijn met 15mm doorsnede de kleinste van drie rhodium plated creolen met cubic zirkonia steentjes. WeLoveSilver heeft ze ook nog in 18mm en 22mm. Deze creolen hebben door de gebruikte materialen een heel luxe uitstraling.

  15.99
 • Creolen met sierlijke hanger

  Zilveren creolen met hanger, triskele

  Deze hanger is een triskele, of triskelion. Hij verbeeldt drie gebogen mensenbenen die, hoe je hem ook houdt, nooit knielen. De triskele staat daarom voor vrijheidszin en onverzettelijkheid. Een prachtig symbool, toch?

  11.99
 • Zilveren Bali hoop oorbel met versiersels

  Zilveren Bali hoop oorbel met versiersels

  Zilveren Bali hoop oorbel met versiersels 10mm

  12.99
 • Zilveren oorstekers, driekwart hoop

  Deze zilveren oorbellen hebben de vorm van een driekwart hoop of creool. Ze zijn prachtig versierd met bolletjes en in het midden nog een extra versiering. Ze zijn duidelijk anders dan de Bali hoops, maar zeker niet minder mooi.

  12.99
 • Zilveren oorbellen set, veertje, knoop en Bali hoops

  Nog een mooie set met drie paar oorbellen. In deze set zitten echte Bali hoops, oorstekers met een veertje en oorstekers met een knoop. Van oorbellen kun je er nooit teveel hebben!

  19.99
 • Zilveren oorbellen set, triskele, Bali hoop en versierd knopje

  Deze set bevat enkele van onze populairste oorbellen. Natuurlijk een gave Bali hoop, een Keltische triskele – die staat voor standvastigheid – en een rijk versierd knopje. Welke ga jij het eerst dragen?

  19.99
 • Gold plated Bali hoops, bolletje en spiralen

  Ga jij voor de Bali hoops met een gouden look? Kijk dan niet alleen naar de versieringen die zijn gebruikt, maar ook naar de afmeting van de creolen. Deze bijvoorbeeld zijn 16 mm, andere hebben een andere doorsnede.

  12.95
 • Gold plated Bali hoops bolletje en spiraal

  Dit type Bali hoops heeft WeLoveSilver in drie verschillende looks. De basis is steeds 925 sterling zilver, maar naast de zilveren versie WLS-LOVE-232 hebben we ook de gold plated WLS-LOVE-390 en deze rose gold plated hoops.

  12.95
 • Rose gold plated Bali hoops, bolletjes en getwijnde spiralen

  De rose gold plated sieraden hebben zo hun eigen charme, het rosé goud is niet voor niets zo populair. Bij deze Bali hoops komt de zachtroze gloed heel mooi uit in de combinatie van glad en bewerkt.

  12.95
 • Rose gold plated Bali hoops, slinger en getwijnde spiralen

  Met deze rose gold plated Bali hoops ben jij helemaal in. De Bali hoops zijn al super populair, maar sieraden van rosé goud ook. Hipper dan met deze rose gold plated creolen kun je dus niet zijn!

  11.95
 • Gold plated Bali hoops, spiralen en slingertjes

  Wat goed dat er voor de goudliefhebbers ook van die mooie Bali hoops zijn met hun kenmerkende versieringen. WeLoveSilver heeft de gold plated Bali hoops in verschillende afmetingen en met verschillende versierselen.

  11.99
 • Gold plated creolen, Bali hoops met bolletje en slingertjes

  Vind je de vormgeving met de kenmerkende ornamenten van de sieraden van Bali mooi, maar past zilver niet echt bij jou of bij je andere sieraden? Dan kun je bij WeLoveSilver ook kiezen voor gold plated Bali hoops.

  11.99
 • Gold plated creolen, Bali hoops, spiraal en slingertjes

  Je herkent de zilveren Bali hoops aan hun ornamenten en aan het spel van geoxideerd en glanzend zilver. Dat laatste heeft een gold plated hoop niet, maar de versieringen zijn typisch Balinees.

  12.99
 • Gold plated creolen, Bali hoops, spiraal

  Een van de vaak terugkerende ornamenten van de Bali hoops zijn de spiralen. Soms heel kort – maar twee draaiingen bijvoorbeeld – waarbij ze gecombineerd worden met iets anders, soms langer, zoals bij deze gold plated Bali hoops.

  11.99
 • Zilveren creolen, Bali hoops met kabeltjes

  De ornamenten van deze Bali hoops bestaan uit getwijnde – in elkaar gedraaide – kabeltjes en in het midden een spiraal die om de ring van de creool is gewikkeld. De versieringen zijn geoxideerd, terwijl de ring mooi glanst.

  11.99

De creolen van WeLoveSilver

WeLoveSilver heeft een heel uitgebreide collectie creolen. Je vindt ze ook in onze Bali collectie en de Eenhoorncollectie. De creolen hebben verschillende afmetingen, variërend van 12 mm tot 35 mm. Met meerdere gaatjes kun je ze van groot naar klein laten aflopen – of andersom natuurlijk. Ook super leuk om te combineren met oorstekers.
De creolen van WeLoveSilver zijn vrijwel allemaal gemaakt van 925 sterling zilver, dus met het best bruikbare zilver voor sieraden en andere siervoorwerpen. Naast deze zilveren creolen hebben we gold plated, rose gold plated en rhodium plated creolen.
Een aantal creolen heeft hangertjes, soms eentje, maar we hebben ook creolen met drie hangertjes. De creolen of hangertjes kunnen versierd zijn met kristalletjes, Cubic Zirkonia steentjes, kleurig epoxy, parelmoer of zelfs met een hele parel.
Kortom: er valt genoeg te kiezen en te combineren. Om de prijs hoef je het niet te laten.

Voor alle sieraden van WeLoveSilver geldt: drie halen, twee betalen.

Winkelwagen
0
3 halen 2 betalen