Creolen

Het woord ‘creool’ betekent in het Surinaams ‘slaaf’. De creolen – ook wel oorringen of hoops genoemd – verwijzen dan ook naar de tijd waarin Afrikaanse slaven een ronde armband of ronde oorringen moesten dragen om te tonen dat zij niet vrij waren, maar aan iemand toebehoorden. Na de afschaffing van de slavernij werden creolen en slavenarmbanden symbolen van weerbaarheid, identiteit en kracht. Creolen bestaan in veel verschillende afmetingen en kunnen zowel glad als bewerkt zijn. Er bestaan ook creolen waaraan een hangertje hangt en soms zelfs meerdere hangertjes.

Lees meer

Resultaat 1–64 van de 82 resultaten wordt getoond

De creolen van WeLoveSilver

WeLoveSilver heeft een heel uitgebreide collectie creolen. Je vindt ze ook in onze Bali collectie en de Eenhoorncollectie. De creolen hebben verschillende afmetingen, variërend van 12 mm tot 35 mm. Met meerdere gaatjes kun je ze van groot naar klein laten aflopen – of andersom natuurlijk. Ook super leuk om te combineren met oorstekers.
De creolen van WeLoveSilver zijn vrijwel allemaal gemaakt van 925 sterling zilver, dus met het best bruikbare zilver voor sieraden en andere siervoorwerpen. Naast deze zilveren creolen hebben we gold plated, rose gold plated en rhodium plated creolen.
Een aantal creolen heeft hangertjes, soms eentje, maar we hebben ook creolen met drie hangertjes. De creolen of hangertjes kunnen versierd zijn met kristalletjes, Cubic Zirkonia steentjes, kleurig epoxy, parelmoer of zelfs met een hele parel.
Kortom: er valt genoeg te kiezen en te combineren. Om de prijs hoef je het niet te laten.

Voor alle sieraden van WeLoveSilver geldt: drie halen, twee betalen.

Winkelwagen
0
3 halen 2 betalen