Oorbellen

Net als andere sieraden worden oorbellen al duizenden jaren zowel door mannen als door vrouwen gedragen. In sommige tijden was dit wat minder, bijvoorbeeld in de middeleeuwen, toen pruiken en grote hoeden de oren goeddeels aan het zicht onttrokken. Oorbellen konden ook een zekere functie hebben. Zo droegen zeelieden gouden oorringen als begrafenisverzekering: mochten ze ergens aanspoelen, dan kon van de verkoop van de oorbel de begrafenis bekostigd worden. Sommige zeevissers dragen nog altijd oorringen als een ode aan hun beroep.

Lees meer

Resultaat 1–64 van de 443 resultaten wordt getoond

 • Bali

  Zilveren Bali hoops, chevron met bolletjes

  Bali is het eiland van de vele goden en de kunstenaars als beeldhouwers, houtsnijders, schilders en niet te vergeten zilversmeden. Met deze originele, handgemaakte Bali hoops waan je je even op dit paradijselijke eiland.

  12.95
 • Bali Hoop 16mm

  Gladde zilveren Bali hoops, 16 mm

  Mooie, massief zilveren creolen met een doorsnede van 16 mm. Eenvoudig en zonder versieringen en toch hebben deze hoops de onmiskenbare uitstraling van de Bali sieraden. Nostalgisch en bohemian sieraden die het leven vieren.

  14.99
 • Ronde creool 15 mm

  Zilveren creolen, 15 mm

  Deze massief zilveren creolen hebben een doorsnede van 15 mm. Ze hebben de vorm van een op de rug liggende maansikkel. Zo’n maansikkel is aan de evenaar te zien en wordt ook wel gehoornde maan genoemd.

  12.99
 • Zilveren Bali hoops met getwijnde motiefjes

  De versieringen van deze Bali hoops met een doorsnede van 14 mm lijken op getwijnd garen. Getwijnd betekent ‘in elkaar gedraaid’, je ziet dat bijvoorbeeld heel goed bij dikke scheepskabels.

  12.95
 • Oorsteker met spin

  Zilveren oorstekers, spin

  Veel mensen griezelen ervan, spinnen. Vooral harige kruisspinnen. Terwijl kruisspinnen geluk brengen, zo werd vroeger gedacht. En als je ze langs hun gesponnen draad naar beneden ziet zakken, brengen ze een boodschap vanuit de hemel mee.

  7.99
 • Ronde hoop met ster

  Zilveren creolen met hanger, ster

  Deze creolen met ster vormen een mooi setje met deze creolen met maansikkel. Je ziet de ster en de maan samen ook vaak in een vlag – bijvoorbeeld in de Turkse vlag – terugkomen.

  10.99
 • Zilveren Sneeuwvlok oorsteker

  Zilveren oorstekers, sneeuwvlok

  Deze sneeuwvlokken lijken net echt, vind je ook niet? Gelukkig zijn ze niet echt, want je zou hele koude oren krijgen. Deze sneeuwvlokken zijn namelijk best dik en het zou lang duren voor ze gesmolten waren!

  9.99
 • Kristal Oorstekers Hart

  Zilveren oorstekers, open hart met kristallen

  Hartjes zijn een heel populair symbool. We Love Silver heeft ze daarom in veel verschillende soorten. Zilver, gold plated, met kristallen, in verschillende epoxy kleuren en in open en dichte vormen. Vind jij het ook zo moeilijk kiezen?

  9.99
 • Zilveren creolen met hanger, vleugel

  In de Griekse mythologie was het Icarus die vleugels maakte om te kunnen ontsnappen. Maar de was waarin de veren waren vastgezet, smolt en Icarus stortte in zee. Dan toch maar vleugels aan je oren, of niet?

  11.99
 • Ronde oorbel met hangend veertje

  Zilveren creolen met hanger, veertje

  WeLoveSilver heeft diverse sieraden met een veertje. Het is vanwege zijn positieve betekenissen een geliefd symbool. Ze staan onder andere voor liefde, bescherming, waarheid en licht, maar ook voor bewegingsgemak en vrijheid.

  11.99
 • Oorbel met veertje en dromenvanger

  Zilveren creolen, dromenvanger met veertje

  De dromenvanger vangt boze dromen – nachtmerries – in zijn web. Als de zon opkomt, maakt deze de dromenvanger weer schoon. De goede dromen kunnen wel door het web, via het veertje vallen ze zachtjes op de slaper.

  14.99
 • Ronde hoop oorbel met bliksem

  Zilveren creolen met hanger, bliksemschicht

  De bliksemschicht of –flits is het symbool van helderheid, zoals een heldere ingeving of een plotseling helder inzicht. De bliksemschicht wordt ook gebruikt als symbool bij elektriciteit, vanwege de enorme hoeveelheid energie die er vrijkomt bij ontlading.

  10.99
 • Creolen met 3 hangers

  Zilveren creolen met drie hangertjes

  Wat een originele creolen! Ze hebben drie hangertjes of bedeltjes; een kristal, een hartje en een blaadje. Ze hebben een vaste plek, los van elkaar, dus je kunt ze alle drie goed zien.

  11.99
 • Bali Hoop 14mm

  Zilveren Bali hoops, 14 mm

  Wat zijn er veel mooie motiefjes in de Bali sieraden! Deze creolen met een doorsnede van 14 mm zijn een top voorbeeld van de kunstzinnigheid van de Balinese zilversmeden. Draag ze met liefde!

  10.99
 • Ronde creool oorbel 18mm

  Zilveren creolen, 18 mm

  Deze massief zilveren creolen hebben een doorsnede van 18 mm. Ze lijken op de maansikkel zoals je die in landen rond de evenaar aan de hemel kunt zien staan, of is het aan de hemel kunt zien liggen?

  12.99
 • Zilveren oorsteker met blaadje

  Rhodium plated blaadjes oorsteker met cubic zirkonia steentjes

  Deze fraai geveerde blaadjes kun je mooi de ronding van je oorlelletje of oorschelp laten volgen. De cubic zirkonia steentjes geven het rhodium plated zilver extra glans. Een setje met een luxueuze uitstraling!

  14.99
 • Goldplated creolen met veer

  Gold plated creolen met hanger, veer

  Veren bieden een vogel bescherming (tegen kou en tegen beschadigingen) en ze laten hem vliegen. Een veer is daarom hét symbool voor bescherming en vrijheid. Deze veren hebben een gouden laagje, ze zijn verguld, of gold plated.

  11.99
 • Creolen met 2 veren

  Zilveren creolen met twee veren

  Aan deze zilveren creolen hangen twee bedeltjes, of hangertjes. Een grote en een kleine veer. Veren staan voor bescherming en vrijheid, maar ook voor lichtheid – of verlichting (van zorgen of pijn) – en reizen.

  11.99
 • Driehoek

  Zilveren creolen, langbenige simplex

  Een driehoek met de punt naar boven staat voor mannelijkheid en vuur, met de punt naar beneden – zoals bij deze hanger – voor vrouwelijkheid en water. En verder zijn deze creolen gewoon super mooi natuurlijk!

  12.50
 • Halve maan

  Gold plated oorstekers, maansikkel

  De maansikkel staat in veel culturen symbool voor vooruitgang. In combinatie met de vijfpuntige ster WLS-21480 vormt het een symbool dat je in verschillende vlaggen tegenkomt, de Turkse bijvoorbeeld. Samen kunnen ze ook symbool staan voor de Islam.

  9.99
 • Zilveren oorstekers, bliksemschicht

  Een bliksemflits is zo heet dat de lucht als het ware explodeert, dat hoor je als de donder. Zo’n bliksemschicht is mooi om te zien, vooral tegen een heel donkere lucht. Maar in je oren zijn ze ook prachtig!

  9.99
 • Zilveren oorstekers, geoxideerd met kristallen van Swarovski

  Bij deze oorstekers is een deel van het zilver bewust geoxideerd, dat wil zeggen dat het op die plekken een zwart laagje heeft gekregen. Andere delen zijn glanzend gepoetst. De kern bestaat uit een – letterlijk schitterende – Swarovski kristal.

  9.99
 • Silver Triangle Charm Hoop Earrings

  Zilveren creolen met hanger, triangel

  Een triangel is een driehoek waarvan de punt naar boven wijst. Hij staat voor broederschap – of zusterschap – en eenvoud. Daarbij is het ook een driehoek, dat het symbool voor drie-eenheid is.

  10.99
 • 12mm Silver Bali Hoops

  Zilveren Bali hoops, getwijnd met lange spiraal

  Deze Bali hoops hebben een lange, dikke spiraal met aan beide uiteinden een stukje ‘getwijnd touw’. Getwijnd betekend ‘in elkaar gedraaid’, en daar doet deze versiering sterk aan denken.

  10.99
 • Gold plated Bali hoops met bolletje en slingertjes

  Hoewel de traditionele Bali hoops van zilver zijn en dat zilver gedeeltelijk geoxideerd is waardoor je de typerende zwart-wit uitstraling krijgt, zijn er ook gouden of gold plated creolen met de kenmerkende ornamenten.

  12.95
 • Zilveren Bali hoops bolletje en getwijnde kabeltjes

  Al weer zulke mooi versierde Bali hoops. Wat heeft WeLoveSilver veel keuze! Vind je het moeilijk om te kiezen, dan kun je er ook drie bestellen tegen de prijs van twee.

  11.95
 • Zilveren oorstekers met hangend veertje aan een bolletje

  Dit zijn mooie, lange oorbellen! Zou het zwarte veertje van een kraai zijn? Kraaien zijn dol op glimmende dingen, het zilveren bolletje waar het veertje aan hangt, past daarom goed bij een kraai.

  9.99
 • Ronde oorsteker met keltisch symbool

  Oorstekers, Keltische symbool, triskele

  De triskele kent meerdere betekenissen. Hij is als drie-eenheid bekend, maar ook als zonnerad, terwijl hij ook drie gebogen mensenbenen verbeeldt die nooit knielen, hoe je hem ook houdt. Dat laatste betekent dan ook onverzettelijkheid.

  7.99
 • Oorsteker met Keltisch symbool

  Zilveren oorstekers, middeleeuws symbool, triquetra

  De triquetra is een Keltische knoop. Maar ook bij de oude Germanen en christenen komt de triquetra voor. Hij staat voor drie-eenheid. Leven, dood en wedergeboorte bijvoorbeeld, of land, lucht en water. En natuurlijk voor de Heilige Drievuldigheid.

  7.99
 • Oorsteker met veertje

  Zilveren oorstekers, veertje

  Veren hebben verschillende betekenissen. Ze kunnen staan voor bescherming, liefde, spiritualiteit, licht, snelheid en waarheid. Maar ze staan ook voor het vrij kunnen bewegen en daaraan gekoppeld een gemakkelijke levenshouding. Mooi hè?

  7.99
 • Ronde oorbel met een Tree of life hangertje

  Zilveren creolen, met tree of life hanger

  De levensboom staat voor een nieuwe start, voor positieve energie en een gewortelde, stabiele toekomst. Je kunt ook zeggen dat we allemaal bladeren van de zelfde levensboom zijn en dus met elkaar verbonden.

  12.99
 • Ronde oorbel met anker

  Zilveren creolen met hanger, anker

  Je zult ongetwijfeld weten dat het anker symbool staat voor hoop. Bij storm op zee was het anker soms de enige hoop op redding. Maar het anker staat ook voor standvastigheid, het houdt het schip op zijn plaats.

  11.99
 • Bali Hoop 18mm

  Zilveren Bali hoops slingertjes en bolletje, 18 mm

  Dit zelfde motiefje zie je ook in deze Bali hoops van 14 mm . Met je blote voeten op het strand, gehuld in een zwierige pareo, zo komen deze creolen goed tot hun recht!

  12.99
 • Bali Hoop 16mm

  Zilveren creolen, Bali hoop 16 mm met slingertjes, spiralen, draaiingen

  Een mooi formaat Bali hoop met alle traditionele figuurtjes erin verwerkt: slingertjes, draaiingen zoals getwijnd garen en spiraalvormige elementen. Leuk om eens goed te bestuderen!

  10.99
 • Creolen met steen en veertje

  Zilveren creolen met twee hangers, bloedrood steentje en veertje

  Een grauw vogeltje trekt een doorn uit het hoofd van de gekruisigde Christus, waardoor er een bloeddruppeltje op zijn borstveren komt. Door zijn barmhartigheid krijgt hij een rood borstje. Deze creolen horen bij het verhaal over het roodborstje.

  12.95
 • Bali Hoop 16mm

  Zilveren Bali hoops, 16 mm

  Zie je hoe mooi deze Balinese creolen zijn gemaakt? En dat met de hand! Het zilver is op sommige plaatsen zwart, wat deze hoops de typische uitstraling van de Balinese sieraden geeft.

  10.99
 • Bali Hoop 18mm

  Zilveren Bali hoops met enkel bolletje, 18 mm

  Dit model creool is zo populair omdat hij met elk ander sieraad te combineren is, ook met meerdere creolen of oorstekers, als je meer dan een gaatje in je oren hebt. We LoveSilver heeft deze in verschillende groottes.

  11.99
 • Bali hoop met patroontje

  Zilveren creolen , rijk bewerkte Bali hoop met Afrikaanse invloeden (24 mm)

  Wauw, wat heeft de zilversmid zich hierop uit kunnen leven! Het is een heel rijk design van Bali hoops met Afrikaanse invloeden. Wat zul je hier veel positieve opmerkingen over krijgen!

  39.99
 • Bali Hoop 14mm

  Zilveren Bali hoops spiralen en bolletje, 14 mm

  Leuk zijn deze Balinese creolen, hè? Kijk eens bij de basic ringen en armbanden of je een mooie set kunt scoren. Voor al onze sieraden geldt tenslotte: drie halen, twee betalen!

  10.99
 • Zilveren oorstekers, triquetra met cirkel

  De triquetra is een oud symbool dat door de Germanen en de Kelten werd gebruikt en later ook door de christenen. Hij staat voor drie-eenheid. De cirkel is optioneel en verwijst naar eeuwigheid en vruchtbaarheid.

  7.99
 • Bali Hoop 12mm

  Zilveren Bali hoops, druppels, 12 mm

  Wat een mooi design van deze Bali hoops! Zwierig en tegelijkertijd ingetogen. Kijk eens bij onze armbanden of je daar een bijpassende tussen ziet staan. Bij We Love Silver is het tenslotte drie halen, twee betalen.

  9.99
 • Bali Hoop 12mm

  Zilveren Bali hoops 3 spiralen, 12 mm

  Als je ooit op Bali bent geweest, heb je vast de zilversmeden gezien die dit soort oorbellen maken. Een bijzondere uitstraling hebben deze Bali hoops, hè? Je proeft als het ware de vrijheid!

  9.99
 • Ronde creool 25 mm

  Zilveren creolen, 25 mm

  WeLoveSilver heeft deze creolen in de vorm van een liggende maansikkel in verschillende maten. De kleinste is 15 mm, de grootste maar liefst 35 mm . De hoops die je hier ziet, zitten daar met hun 25 mm precies tussenin.

  14.99
 • Bali Hoop 12mm

  Rijk bewerkte zilveren Bali hoops, 12 mm

  Kun je je voorstellen dat deze rijk bewerkte creolen – of hoops, zoals ze ook wel genoemd worden – allemaal met de hand gemaakt zijn? Dat maakt deze oorbellen toch wel heel speciaal, vind je niet?

  9.99
 • Oorsteker "Boom van het leven"

  Zilveren oorstekers, levensboom

  De levensboom, of de tree of life, is een symbool dat je bij culturen over de hele wereld tegenkomt. De boom wortelt in de aarde en reikt met zijn takken naar de hemel. Hij staat daarmee voor verbinding en communicatie.

  9.99
 • Oorsteker "Zonneschijn"

  Zilveren oorstekers, lachende zon

  Net als de echte zon vrolijkt dit vriendelijke zonnetje iedereen op. Hij heeft een heleboel zonnestraaltjes rond zijn gezicht. Als jij deze oorstekers draagt, ben ook jij echt het zonnetje in huis!

  7.99
 • Oorsteker bloem met veer (klein)

  Zilveren oorstekers, bloemetje met veer 1

  Het hart van deze bloem is van zwart obsidiaan en de bloemblaadjes hebben kleine zilveren bolletjes. De oorstekers lijken veel op deze, alleen zijn de bloemblaadjes van de beide bloemen verschillend bewerkt.

  9.99
 • Oorbel met een haakje, boom van het leven

  Zilveren oorhangers, tree of life

  WeLoveSilver heeft deze levensboom – of tree of life – in drie verschillende uitvoeringen. Als oorstekers, als creolen met hanger en dus ook als oorhangers of French hooks. Welke vind jij het plezierigst dragen, of het mooist eruit zien?

  10.99
 • Hoop oorbel met patroon - 15mm

  Zilveren creolen, 15 mm, rhodium plated met cubic zirkonia

  Dit zijn met 15mm doorsnede de kleinste van drie rhodium plated creolen met cubic zirkonia steentjes. WeLoveSilver heeft ze ook nog in 18mm en 22mm. Deze creolen hebben door de gebruikte materialen een heel luxe uitstraling.

  15.99
 • Oorsteker ster

  Zilveren oorstekers, ster

  De hemellichamen hebben altijd tot de verbeelding gesproken. De zon, maan en sterren zijn door de eeuwen heen dan ook veel gebruikte symbolen geweest. Ook WeLoveSilver heeft diverse hemellichamen in het assortiment.

  7.99
 • Keltische oorsteker

  Zilveren oorstekers, Keltische knoop, triquetra

  De triquetra is vooral bekend als Keltische knoop, maar het symbool bestaat ook binnen andere culturen. Binnen de wicca is het een symbool voor de drievoudige godin, oftewel de maagd, de moeder en de wijze vrouw.

  9.99
 • Oorstreker met keltisch motief

  Zilveren oorstekers, Keltische knoop

  Keltische knopen zijn meestal oneindig, dat wil zeggen dat je een lijn aldoor kunt blijven volgen zonder aan een uiteinde te komen. Ze hebben vaak ook een geometrische vorm, zoals een driehoek of een cirkel.

  7.99
 • oorsteker met bolletje en patroon

  Zilveren oorstekers, knoop

  Het zilver in deze oorstekers is deel geoxideerd. Dat geeft ze diepte en een mooie, antieke look. Je zou kunnen zeggen dat je de oorknopjes van je betovergrootmoeder hebt geërfd!

  9.99
 • Zilveren oorsteker met drie sterrren

  Rhodium plated sterren oorsteker met cubic zirkonia steentjes

  Wij hebben speciaal voor jou de sterren van de hemel geplukt! De cubic zirkonia steentjes betoveren met een diep fonkelende kleurenpracht en de rhodium plated sterretjes glanzen als wit goud. Het rhodium laagje beschermt tegen oxideren.

  14.99
 • Creool oorbel met bolletjes

  Zilveren creolen met zilveren bolletjes

  Deze creolen passen goed bij een aantal van onze armbanden. Bij deze bijvoorbeeld WLS-LOVE204. Heb je gezien dat we ook een ringetje met zilveren bolletjes hebben? Dat is deze WLS-LOVE210.

  9.99
 • Creolen met sierlijke hanger

  Zilveren creolen met hanger, triskele

  Deze hanger is een triskele, of triskelion. Hij verbeeldt drie gebogen mensenbenen die, hoe je hem ook houdt, nooit knielen. De triskele staat daarom voor vrijheidszin en onverzettelijkheid. Een prachtig symbool, toch?

  11.99
 • Rose gold plated creolen met hanger, geruwd hartje

  Hip, stoer en romantisch zijn deze creolen met hanger. Hip omdat roségoud sinds een paar jaren helemaal in is, romantisch vanwege het hartje en stoer vanwege de structuur van het hartje.

  11.99
 • Zilveren oorbel roze kristal

  Zilveren creolen met roze kraal met kristallen – 12 mm

  Hoeveel roze kristallen zitten er op de kraal die aan deze creolen hangt? Moeilijk om te tellen hè? Het zijn er in ieder geval heel veel. Ze zullen super leuk staan bij je roze T-shirt of jurk!

  12.99
 • Zilveren oorbel langwerpig driehoekjes zwart

  Zilveren oorhangers, zwarte driehoekjes

  Leuke, speelse oorhangers met een kleine en een wat grotere zwarte driehoek onder elkaar. Oorhangers zijn het allergemakkelijkst om in te doen, je haalt ze gewoon door de gaatjes in je oren.

  12.99
 • Rose golden oorbel met kruis

  Rose gold plated creolen met hanger, kruisje

  Het kruis is een bekend symbool voor het christendom. Het verwijst naar de kruisdood van Jezus Christus en de wederopstanding. Daarom betekent het kruis ‘eeuwig leven’. In andere culturen kan het kruis ook kosmische boom of viervuldigheid betekenen.

  12.99
 • zilveren hoop met wit steentje

  Black rhutenium plated creolen met hanger, kristal

  Rhutenium is een heel hard en slijtvast metaal dat pas oxideert – dat wil zeggen roest – bij hele hoge temperaturen. Daardoor blijven deze creolen met hun laagje rhutenium hun kenmerkende zwarte of heel donkergrijze glans behouden.

  9.99
 • Zilveren Bali Hoop

  Zilveren Bali hoops 10mm, opengewerkt randje

  Het opengewerkte randje langs de onderrand van deze Bali hoops doet wel denken aan de gehaakte kastrandjes uit grootmoeders grenen kasten. Nostalgisch dus en heel romantisch zijn deze creolen.

  12.99
 • Zilveren oorbel peace teken

  Zilveren oorhangers met peace-teken

  Het peace-teken werd in de jaren zestig van de vorige eeuw ontworpen als protestteken tegen atoomwapens. Door de hippiebeweging werd het wereldwijd een bekend symbool dat nu staat voor vrede.

  9.99
 • Zilveren oorbel veer

  Zilveren oorhangers, veer

  Veren worden veel gebruikt bij dromenvangers. Ze laten een mooie droom zachtjes op de slaper of slaapster neerkomen. Net zoals veren zachtjes neerdwarrelen. Tijdens hun val draaien ze sierlijke en luchtige rondjes.

  9.99

De oorbellen van WeLoveSilver

De meeste oorbellen in onze webshop zijn gemaakt van 925 sterling zilver. Dit zilver bestaat voor 92,5% uit zilver. Als het zilvergehalte hoger is, dan is het te zacht. Het verbuigt dan gemakkelijk en er komen ook sneller krasjes in. Als het zilvergehalte lager is, dan wordt het nog harder, maar dan roest het ook sneller. 925 sterling is daarom het beste om te gebruiken voor sieraden. De term sterling komt van het oud-Engelse ‘steorling’ en betekent ‘met een kleine ster’. Zo’n kleine ster was vroeger het merkteken op zilveren munten.
WeLoveSilver heeft ook gold plated, rose gold plated en rhodium plated oorbellen. Er zijn heel veel verschillende modellen en ontwerpen. Je kunt de oorbellen allereerst onderverdelen in oorstekers, oorbellen aan haakjes en creolen. Die laatsten worden ook wel oorringen of hoops genoemd. Zowel de oorstekers als de creolen kunnen glad zijn, maar ook bewerkt en bijvoorbeeld een steentje, kristalletje, een stukje gekleurd epoxy of parelmoer hebben.
Heb je meerdere gaatjes, dan kun je naar hartenlust combineren.
Sommige oorstekers verkopen we per drie op een kaartje en natuurlijk geldt ook voor de collectie oorbellen van We Love Silver: drie halen, twee betalen!

Winkelwagen
0
3 halen 2 betalen