• Incl. cadeauverpakking
  • Uitstekende score op Trustpilot
  • Voor 15:00 besteld, zelfde werkdag verzonden

Verzorging

Zilver is een van de meest populaire edelmetalen. Zilver is robuust en wanneer je je sieraad goed verzorgd, slijt en verkleurt het niet. Zilver mag niet in contact komen met agressieve huishoudelijke chemicaliën zoals bleekwater, ammoniak of chloor. Daarnaast is het belangrijk om je zilver op te bergen in een afgesloten sieraaddoosje of zakje wanneer je je sieraden niet draagt. Dit omdat zilver van nature reageert op zwavel of waterstofsulfide wat in de lucht zit. Zit er op je zilveren sieraad, door bijvoorbeeld het vele dragen, een beetje aanslag? Dit is probleemloos weg te poetsen met een poetsdoekje. Zo zorg je ervoor dat het zilveren haar glans weer terugkrijgt. Speciale poetsdoekjes voor zilveren sieraden zijn een uitstekende keuze voor het reinigen van 925 sterling zilveren sieraden als deze geoxideerd/zwart zijn. Op deze manier zorg je het beste voor je zilveren sieraden.

Hoe houd ik mijn zilver mooi?

Het is heel belangrijk dat je je sieraad niet in contact laat komen met vloeibare stoffen zoals water, parfum, olie etc. Ga er niet mee douchen, sporten of slapen.
Al onze sieraden zijn nikkelvrij en het materiaal staat op de productpagina’s.

Veel van onze oorbellen zijn gemaakt van 925sterling zilver of zijn silver/gold plated (een laagje zilver of goud over een ander basis materiaal). Van je plated oorbellen heb je het langst plezier als je er niet mee doucht, zwemt, sport en of in aanraking laat komen met olie en parfum. Plated oorbellen verkleuren namelijk uiteindelijk als ze hiermee in aanraking komen. Met de zilverkleurige oorbellen die gemaakt zijn van 925 sterling zilver hoef je hier niet bang voor te zijn. Deze kan je namelijk in houden. Hoe fijn!

Let op! WeLoveSilver biedt geen garantie op verkleuring. Verkleuring kan optreden door douchen, zweten, vloeibare stoffen of zuurgraad van de huid.  Indien bekend is dat je huid een hogere zuurgraad bevat adviseren wij een laagje blanke nagellak aan de binnenkant aan te brengen.

Is je zilveren sieraad een beetje dof geworden of heb je het lang in een kast laten liggen?

Geen probleem! Zilver reageert namelijk op zwavel, dit kan ervoor zorgen dat er een zwarte/bruine laag (zilversulfide) op komt. Zwavel of vormen hiervan zitten helaas gewoon in de lucht (denk hierbij aan smog en luchtvervuiling etc.) en ook in en op je huid. Let ook op met wol producten, zo is vilt werkelijk funest voor je zilveren sieraden! Poets het op of leg het even in een zilverbadje en het ziet er weer uit als nieuw!

Is het echt zilver?

Zeker weten! Bijna al onze sieraden worden gemaakt van 925 sterling zilver.

Het grootste gedeelte van onze sieraden is gemaakt van 925 (In het Engels: sterling) zilver. Dit is de meest pure vorm van zilver waar gebruiksproducten van gemaakt worden. 925 betekent dat het gaat om een zilverlegering (mengeling) die bestaat uit 92,5% zilver en 7,5% vulstoffen. Deze 7,5% is nodig omdat zilver van zichzelf heel erg zacht is, te zacht zelfs om duurzame sieraden van te kunnen maken. In producten die gemaakt zijn van 925 zilver zit een gehalteteken, dit is een klein 925 symbool dat in het product geslagen is. Dit is wettelijk verplicht bij producten met meer dan 8 gram zilver. Hierdoor kan het zijn dat in jouw kleine oorring of oorbel geen keurmerk zit, dit is dus afhankelijk van het gewicht. Dit betekent niet dat het product nep is maar dat het product te klein is om het keurmerk in te zetten. Het gehalteteken is een heel duidelijk signaal dat je nieuwe sieraad van een goede kwaliteit zilver is gemaakt!

Wat is gold plated?

Sieraden die goldplated zijn hebben een laagje echt goud eromheen. De dikte van het laagje goud is afhankelijk van het aantal micron. Al onze sieraden die goldplated zijn, zijn van 14 k goud en hebben minder over het algemeen minder dan 1 micron (dit kan verschillen).

Winkelwagen
0
3 halen 2 betalen