Kettingen

Kettingen worden al duizenden jaren gemaakt, er zijn kettingen – of delen ervan – gevonden van wel dertigduizend jaar oud. De oude Egyptenaren waren vermoedelijk de eersten die goud voor hun kettingen gebruikten. Dat deden ze alleen voor de farao’s omdat deze een goddelijke status hadden. De farao’s werden met hun gouden kettingen en andere ornamenten in hun piramide begraven. Tegenwoordig kunnen kettingen van heel diverse materialen gemaakt worden. Van (edele) metalen natuurlijk, maar ook van houten, stenen of kunststof kralen, leer, stof en niet te vergeten parels.

Lees meer

Toont alle 42 resultaten

 • Zilveren ketting met hanger, kruis met kristallen en oneindigheidsteken

  Voor de christenen is het kruis – vanwege de verrijzenis van Jezus Christus na zijn kruisdood – het symbool voor het eeuwige leven. Het oneindigheidsteken rond het hart van het kruis versterkt het symbool.

  18.99
 • Zilveren ketting met hanger, Keltische knoop

  De meeste Keltische knopen zijn oneindig, dus zonder een begin of einde. Deze hanger draagt de symboliek van oneindigheid op een andere manier. Je ziet hier het infinityteken met een ring, beide symbool van oneindigheid.

  17.99
 • Zilveren ketting, levensboom hanger

  De tree of life, oftewel de levensboom, staat symbool voor groei en ontwikkeling. Aan deze zilveren ketting hangt een tree of life hanger. Deze zal er voor zorgen dat jij je altijd ontwikkelt!

  16.99
 • Zilveren ketting, bloem hanger

  Deze zilveren ketting heeft een hanger met een roos eraan. De roos staat symbool voor liefde, vreugde en geluk.

  17.99
 • Zilveren ketting met hanger, lapis lazuli

  Aan deze zilveren ketting hangt een Indiase hanger, een lapis lazuli, gezet in een mooie, decoratieve zilveren rand. De prachtige lapis lazuli is een steen die staat voor wijsheid, inzicht en verlichting.

  39.99
 • Zilveren ketting, anker hanger

  Deze zilveren ketting heeft een hanger met een anker eraan. Ankers worden niet alleen verbonden met de scheepsvaart, ze staan ook symbool voor hoop en vertrouwen, en beloven houvast en veiligheid.

  15.99
 • Hart

  Zilveren ketting met hanger, hartje

  Aan deze zilveren schakelketting hangt een glanzend, massief zilveren hartje. De ketting is 45 cm lang. Het blijft een mooi symbool hè, zo’n hart, daar zul je niet snel op uitgekeken raken!

  14.95
 • Mozaïek

  Zilveren ketting met hanger, mandala

  De hanger aan deze ketting is een mandala, een spiritueel symbool. De buitenrand staat voor de levenscirkel, de binnenruimte staat voor rust en bescherming en de kern van de mandala staat voor oerkracht.

  17.99
 • Zilveren ketting met zonnerad

  Zie je dat? Elk vakje van stralen rond het hart van deze zon is anders. Het zonnerad biedt reizigers bescherming. Omdat het leven ook wel als reis gezien wordt, kun je zeggen dat dit zonnerad de drager bescherming biedt.

  19.99
 • Zilveren ketting met dromenvanger en veertjes

  Een dromenvanger vangt goede dromen in het web en laat ze via de veertjes op de slaper of slaapster ‘druppelen’. De blauwe steen in het web staat voor integriteit, rust en vertrouwen.

  19.99
 • Zilveren ketting met hanger, maansteen

  India is van oudsher een land waar zilver gecombineerd wordt met (half)edelstenen of bijvoorbeeld parelmoer. De maansteen is in een sierlijke zilveren rand gezet. Een sieraad om elke dag te dragen!

  39.99
 • Zilveren ketting met hanger, blad

  Deze hanger is een fraai vormgegeven blad met sierlijke, geronde nerven en een rand van piepkleine bolletjes. Het blad is hét symbool voor loslaten, wat o zo belangrijk is in de kringloop van het leven.

  18.99
 • Zilveren ketting met hanger, engelensymbolen

  In deze hanger zie je drie symbolen: vleugels, een ster en een sleutel. Het geheel vormt het vierde symbool, namelijk een kruis. Al deze symbolen verwijzen naar (aarts)engelen. Een prachtige spirituele hanger dus.

  18.99
 • Zilveren ketting met hanger, brede levensboom

  De takken van deze tree of life of levensboom waaieren breed uit. Ze vormen hartvormige versieringen en krullen. De levensboom symboliseert de verbintenis tussen hemel en aarde met alles wat zich daartussenin bevindt.

  23.99
 • Zilveren ketting met hanger, boeddhafiguur

  Een boeddhafiguur brengt liefde, geluk, wijsheid en al wat je maar aan positieve dingen kunt bedenken. Er wordt gesteld dat je een boeddha op je gevoel moet kopen, dan geeft hij je wat je nodig hebt.

  23.99
 • Zilveren ketting met hanger, veer

  Een veer heeft in diverse culturen veel verschillende betekenissen. De associatie met vogels is duidelijk en daarom staat de veer onder andere voor vrijheid, moed om de vleugels uit te slaan en daarbij niet bang zijn te vallen.

  19.99
 • Zilveren ketting met hanger, mandala

  Een mandala is een cirkelvormige figuur met symmetrische elementen en een duidelijke kern, het punt waarin alles samenkomt. De mandala kom je veel tegen in het boeddhisme en het hindoeïsme.

  17.99
 • Zilveren ketting met hanger, Claddagh

  Deze Ierse Claddagh hanger heeft een prachtige symboliek. Het hart staat voor liefde, de handjes die het hart vasthouden, voor vriendschap en het kroontje op het hart voor loyaliteit. Het geheel hangt aan een drie-eenheidknoop.

  18.99
 • Zilveren ketting met hanger, turkoois

  De Indiase hanger die aan deze ketting hangt, is een druppelvormige turkoois, gevat in een rand van zilver. Turkoois helpt je je evenwicht te (her)vinden en werkt kalmerend en zuiverend.

  39.99
 • Zilveren ketting, bewerkte hanger

  Deze zilveren ketting heeft een ronde hanger die is opengewerkt. De ketting is mooi te combineren met wat simpelere oorbellen, waardoor de ketting er echt uitspringt!

  17.99
 • Zilveren ketting, sneeuwvlok

  Deze ketting met sneeuwvlok eraan kan in elk seizoen gedragen worden. De sneeuwvlok staat symbool voor evenwicht, harmonie en succes, en is daarom zeker niet alleen gebonden aan het winterseizoen!

  16.99
 • Zilveren ketting met hanger, bloem met roze kristallen

  Deze ketting is 36 cm lang en is nog 5 cm langer te maken. Met deze lengte valt hij mooi op je borstbeen. Het is in dubbel opzicht een fijn kettinkje met een lief hangertje. In totaal zijn er 7 kristallen in verwerkt.

  14.99
 • Zilveren ketting met hanger, abalone, druppelvorm

  Wauw, wat een stijlvolle hanger! Zowel de omlijsting als de druppel – gemaakt van abalone, de schelp van een zeeslak – zijn prachtig om te zien. Het zilver is deels geoxideerd, dat geeft de hanger een authentieke look.

  17.99
 • Kern

  Zilveren ketting met rijk bewerkte hanger met kristal

  Wat een prachtige blikvanger is dit! In het midden van deze fraaie, rijk bewerkte hanger is een kristal gevat. De ketting heeft een lengte van 45 cm en valt mooi op het borstbeen.

  17.99
 • Zilveren ketting met Boeddhahoofd

  Je kunt de boeddha’s in twee groepen indelen: de Chinese en de Thaise of Indiase. De Chinese wordt vaak met een dier of attribuut afgebeeld, de Thaise in een bepaalde houding. Een boeddha brengt geluk als jij goede bedoelingen hebt.

  19.99
 • Zilveren ketting met hanger, (levens)boom

  Je kunt deze boom als de levensboom zien, het symbool voor groei en ontwikkeling en de verbintenis tussen hemel en aarde. Maar je kunt er ook de appelboom in zien, de boom van vertrouwen en liefde.

  16.99
 • Zilveren ketting met hanger, schelp

  Deze fijne ketting heeft een waaiervormige schelp als hanger. De zilversmid heeft hem heel fijntjes gedecoreerd. Het is een charmant sieraad dat zeker niet misstaat bij een bijzondere gelegenheid, maar dat je ook elke dag kunt dragen.

  17.99
 • Zilveren ketting met hanger, zilveren gedecoreerde tand

  Stukjes bot, tanden en mooie steentjes waren de eerste elementen die men gebruikte als hanger aan een koordje. Nog altijd zijn vooral edelstenen en dierlijke tanden een geliefd ornament. Dit exemplaar is van zilver en rijk versierd.

  19.99
 • Zilveren ketting met hanger, zon

  In het christendom staat de zon voor onsterfelijkheid en de opstanding uit de dood. In andere culturen wordt de zon vooral als leven schenkende kracht gezien, maar zij staat ook voor passie en warmte.

  17.99
 • Zilveren ketting met hanger, mandala

  De decoratieve vorm van deze hanger bestaat uit verschillende elementen van gebogen lijnen met een kern waar alles om draait. Het is een heel sierlijke hanger waar je gewoon naar blijft kijken!

  17.99
 • Zilveren ketting met hanger, g-sleutel

  De g-sleutel wordt ook wel vioolsleutel of solsleutel genoemd. Maar als jij zelf een muziekinstrument bespeelt of als je zingt en je gebruikt daar bladmuziek bij, dan weet je dat natuurlijk wel!

  17.99
 • Zilveren ketting met hanger, zwarte onyx

  Zwarte onyx stimuleert waardevolle mannelijke eigenschappen als analytisch denken, kracht, logica, doorzettingsvermogen en nuchterheid die je vooral van pas komen in stressvolle situaties. De druppelvormige steen wordt omvat door een versierde, zilveren rand.

  39.99
 • Zilveren ketting met hanger, cirkel met veel kristallen

  In dubbel opzicht is deze hanger schitterend! De vele kristallen die erin verwerkt zijn, schitteren in het licht en het ontwerp van de hanger is prachtig. Een sieraad om te koesteren!

  18.99
 • Zilveren ketting, Hamsa handje

  De Hamsa hand staat voor geluk, maar ook voor steun en trouw. Het brengt de drager geluk, goedheid en een goede gezondheid. Deze zilveren ketting met Hamsa hand zal dus alleen maar goeds brengen!

  16.99
 • Zilveren ketting, triquetra

  Deze zilveren ketting heeft een triquetra hanger. Triquetra is een middeleeuws symbool van oneindigheid en vertegenwoordigt ook bescherming en staat ook wel bekend als trinity knot.

  15.99
 • Zilveren ketting met hanger, bloem met lila kristallen

  Zeg het met bloemen! Dat is een uitdrukking om aan te geven dat bloemen een betekenis hebben. Zo staat een bloem met paarse of lila blaadjes voor creativiteit en voor mysterie.

  14.99
 • Zilveren ketting met hanger, handje van Fatima

  Vaak heeft het beschermende handje van Fatima – of hamsa of khamsa – een blauwe kern omdat de kleur blauw ook zou beschermen. Deze hanger heeft een kern van groene abalone – een zeeslak – die ook beschermt en veiligheid biedt.

  14.99
 • Zilveren ketting met hanger, fire & snow synthetische opaal

  De fire & snow synthetische opalen hebben een schitterende glans met vele kleurtje tegen een melkachtige achtergrond. Het is een van de populairste opalen om in sieraden te gebruiken. Ook bij WeLoveSilver is dit een populaire keuze.

  19.99
 • Anker

  Zilveren ketting met hanger, anker

  Het anker is het symbool voor hoop, dat wist je natuurlijk wel. Maar wist je ook dat je ‘hoop doet leven’ letterlijk kunt nemen? Hoop is de basis voor veerkracht en veerkracht kun je zien als een levenskracht.

  12.50

De kettingen van WeLoveSilver

WeLoveSilver heeft gekozen voor fijne maar stevige schakelkettingen van 925 sterling zilver met daaraan een hanger. 925 sterling zilver wil zeggen dat het voor 92,5% uit zilver bestaat. Het toegevoegde metaal zorgt ervoor dat het zilver sterk wordt. Zilver is van zichzelf namelijk te zacht. Daar zouden te gemakkelijk krasjes en putjes in komen en de sieraden zouden veel te snel verbuigen. Maar als je meer metaal toevoegt, wordt de glans van zilver minder en bovendien oxideert het zilver dan sneller. De 925 sterling zilveren kettingen van WeLoveSilver zijn dus precies goed.
De hangers kunnen echte blikvangers zijn, maar ook heel subtiel. Je kunt je ketting afstemmen op je garderobe – bijvoorbeeld wat kleur betreft – maar ook op je stemming – romantisch met een hartje bijvoorbeeld – of op je karakter en datgene dat jij wilt uitstralen.
De kettingen van WeLoveSilver kunnen prima door mannen en door vrouwen gedragen worden. Kies je een mooie ketting voor jezelf en voor je partner, kijk dan ook even bij de andere sieraden, want bij WeLoveSilver krijg je drie sieraden voor de prijs van twee.

Winkelwagen
0
3 halen 2 betalen